Kapcsolat, kérdés, ötlet:

gepemberblog (kukac)
gmail (pont) com

vagy a Facebook-on:
Gépember naplója

Facebook

Az utolsó kommentek

Online

free counters

 

Címszavakban

Licenc

Creative Commons License
Gépember "Gépember naplója" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://gepembernaploja.blog.hu.

Betekintés a legnagyobb magyar adatmentő cég életébe

2011.02.28. 00:25 :: Gépember

Megosztás

 

Igen, a Kürt-ről van szó :)

Rendszergazdák, sok adatot tároló felhasználók legrosszabb álmaiban fordul elő ez a mondat: "viheted a Kürtbe adatot menteni".

Ha egy winchester leesett/megégett/megázott, vagy bármilyen egyéb szándékos, vagy természeti katasztrófa éri, és feltétlenül fontosak a rajta tárolt adatok, akkor előbb-utóbb (érdemes előbb, nem csak az adatok miatt!) egy adatmentő cégnél fog kikötni.

Mivel az adatmentés eléggé drága mulatság, ezért gondolj bele: elég gyakran készítesz a legfontosabb adataidról mentést?

Vagy tudod, hogy a legfontosabb (vagy épp egyetlen) winchestered milyen állapotban van? A rendszeres mentés/backup rajtad múlik, a winchestered fizikai állapotára meg figyel a Hard Disk Sentinel - róla már írtam bővebben itt.

Az adatvesztés veszélye Damoklész kardjaként függ feletted is, de ha KELL az adat, akkor nincs mese, fizetni fogsz... :(

 

De miért épp a Kürtöt mondom, mikor van más adatmentő cég is?

Mert a kimondottan informatikai beállítottságúaknak (is) ajánlom a Kürt "mesekönyvét", az "Infostrázsát", amelyben olvashatsz vállalati információ-biztonságról, adatmegsemmisítésről, nemzetbiztonságról, etikus hacker oktatásról, adatlopásról, válságról...

Érdekes olvasmány, néhány könnyed sztorival körítve.

Ezen az oldalon megtalálod a legutolsó (v5), és az azt megelőző kiadványokat is PDF formátumban.

Ha nem akarsz ennél "közelebbi" ismeretséget kötni egy adatmentő céggel sem, akkor meg Lenin után (nagyon) szabadon:  "Учиться, учиться и еще раз учиться” - menteni, menteni, menteni! (persze, kiderült, hogy nem is ő mondta...)

 

 


1 komment

Címkék: adatvédelem hardver adatmentés kürt hdsentinel hard disk sentinel

A bejegyzés trackback címe:

https://gepembernaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr682696422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iipenwin (törölt) 2011.02.28. 12:45:07

Én rendszeresen mentek, mentek és mentek :) ahogy azt a kiváló rendszergazdámtól tanultam :)
süti beállítások módosítása