Kapcsolat, kérdés, ötlet:

gepemberblog (kukac)
gmail (pont) com

vagy a Facebook-on:
Gépember naplója

Facebook

Az utolsó kommentek

Online

free counters

 

Címszavakban

Licenc

Creative Commons License
Gépember "Gépember naplója" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://gepembernaploja.blog.hu.

ASUS A6000 tisztítás - egy lány is meg tudja csinálni...

2011.04.18. 12:50 :: Gépember

Megosztás

 

Rögtön az elején tisztázzuk: a címben szereplő "egy lány is meg tudja csinálni" nem azt jelenti, hogy akkor bárki fogjon hozzá. Továbbá azt sem jelenti, hogy egy lány kevesebbet érhet/érthet bármilyen műszaki dologhoz. Csak annyit jelent, hogy az Asus A6000 kitisztítása egy átlag felhasználó számára - akinek van kellő mennyiségű információja, türelme és alapvető műszaki érzéke - otthon is kivitelezhető, amivel (jó)pár ezer forint megspórolható.

______

 

A történet úgy indult, hogy pár hete 30 megírta blogjában a saját "életmentő műtétét", amit a Dell Inspiron 1545-ről szóló poszt alapján kivitelezett a saját laptopján.

A poszt hozzászólásai között Olajbogyóka megjegyezte, hogy az ő gépe is egyre hangosabb. Rákérdeztem, hogy milyen gyártmányú/típusú gépe van. Amikor kiderült, hogy Asus A6000, akkor még úgy állt hozzá, hogy

"én meg halálosan lusta vagyok ehhez, és egyébként se tudom, hogy mi micsoda rajta... benne... meg úgy általában :)".  

 

Ehhez képest vasárnap a következő levelet kaptam tőle:

Szia!

Nagyon köszönöm a segítséget, tegnap este kitakarítottam a gépet, és ez valami csoda :)
Alig zajos, alig melegszik, el se hiszem. :)

 

A teljes történetet elolvashatod Olajbogyóka blogjában, amiből csak az utolsó pár sort idézem:

"Pillanatnyilag hihetetlenül büszke vagyok magamra, mert megcsináltam, teljesen egyedül, kiszedtem az összes kis mocskot belőle, csili-vili lett, és olyan halk... néha aggódom, hogy vajon tényleg történik-e bent valami."

 

Jogosan vagy büszke, ezúton is gratulálok a sikeres szereléshez! :)

 

_____

 

Fontos: mielőtt elrohannál a teszkós csavarhúzókészletedért, hogy "mostazonnalszétszedemalaptopom", azelőtt legyél tudatában annak, amit a nulladik posztban a blog indulásakor már egyszer leírtam:

 

Hardveres szereléshez türelem, megfelelő környezet, és megfelelő szerszámok szükségesek - meg egy aprócska hozzáértés, de legalább műszaki érzék. Tehát még egyszer: TÜRELEM, környezet, szerszám, tudás/érzék. Ha ezek híján vagy, NE kezdj bele.

Ha bármit szét-, vagy összegányolsz, azt tedd saját felelősségedre.

Szájbarágósan: azzal, hogy belenyúlsz a számítógépbe, akár helyrehozhatatlan károkat is okozhatsz. Nem húzod ki a hálózatból, nem veszed ki a laptop aksiját szerelés ELŐTT, beleejtesz egy csavart, miközben működik, szétszedés közben eltöröd a műanyag burkolatot,  rosszul dugod vissza a kábeleket, félrecsúszik a csavarhúzó - mind-mind olyan "esemény", amely végzetes lehet géped, vagy adataid számára.

 
Kiegészítés: az ASUS A6000 esetében a hűtőborda könnyen elérhető. A fenti műveletet csak olyan laptopok esetében lehet könnyen kivitelezni, amelyek hasonló felépítésűek. NEM ilyen pl. az Acer Aspire 5536G, a HP-Compaq 6820s, a HP-Compaq Presario CQ61.
 
 
 
 
Sok sikert!


 

1 komment

Címkék: hardver számítógép javítás hűtőventillátor tisztítás laptop javítás dell inspiron 1545 notebook javítás asus a6000

A bejegyzés trackback címe:

https://gepembernaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr772833887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stoat 2011.04.26. 18:32:13

Szia Gépember!

Olvasom a blogodat, és kedvet kaptam, hogy kitakarítsam a netbookomat.
Érdeklődnék, hogy Samsung NB30-at szedtél-e már szét? Nagyon komplikált lehet?
süti beállítások módosítása