Kapcsolat, kérdés, ötlet:

gepemberblog (kukac)
gmail (pont) com

vagy a Facebook-on:
Gépember naplója

Facebook

Az utolsó kommentek

Online

free counters

 

Címszavakban

Licenc

Creative Commons License
Gépember "Gépember naplója" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://gepembernaploja.blog.hu.

0. poszt - definíció: miért, kinek, minek

2010.03.15. 09:36 :: Gépember

Megosztás

 

A 0. bit, az első virtuális szög beverése a falba,
amelyre felakasztom az első - virtuális - képet.
Célok, elképzelések, ideológia(?).

 

1. Miért:
Mert hasznos lehet.

2. Kinek:
Azoknak, akik nem csak használni, hanem karbantartani is szeretnék számítógépüket. Azoknak a barátaimnak, és azoknak az ismeretlen számítógép-használóknak, akikhez nem jutok el.

3. Minek:
Ha ezt olvasod, akkor nem kérdés: számítógépet használsz. Rajta van valószínűleg egy csomó adatod: képek, dokumentumok, zenék, filmek. Ezek közül jó néhány pótolhatatlan (mert lementeni, backup-ot készíteni lusta vagy).

A számítógép meghibásodásának ezer féle hardveres és szoftveres oka lehet. Leejted, túlmelegszik, vizet/kakaót/sört öntesz bele, bekapsz egy vírust, stb. Aztán megy a sírás-rívás, hogy jaj, csak azt az egy dokumentumot/könyvtárat visszahozhatnád valahogy, mert abban van a szakdolgozatod/legutolsó szerelmed képei/akármi fontos.

Nem tudom, mennyien fogjátok olvasni, nem tudom, hogy mennyire lesz hasznos ez a blog, nem tudom, hogy meddig fog menni. De elkezd(t)em, s hiszem, hogy van értelme.

Lesz benne hardverrel, illetve szoftverrel kapcsolatos bejegyzés is. Amennyire időm engedi, a felmerült kérdésekre szívesen válaszolok, de ne haragudj meg, ha nem azonnal. 

Fontos, hogy tudd, és megértsd: bármi, amit bemutatok/leírok, megtörtént eset, saját tapasztalat. Lehet, hogy Nálad nem, vagy másképp működik. Mivel szinte kizárt, hogy ugyanolyan hardveres konfigurációval/szoftveres környezettel dolgozz, mint én, ezért lehetnek eltérések. 

Lesznek olyan posztok, amelyekben láthatod, hogy hogy néz ki egy gép belülről, vagy szétszedve. Ez ne inspiráljon arra, hogy Neked is szét KELL szedned a géped, mert nem biztos, hogy jól jársz...

Hardveres szereléshez türelem, megfelelő környezet, és megfelelő szerszámok szükségesek - meg egy aprócska hozzáértés, de legalább műszaki érzék. Tehát még egyszer: TÜRELEM, környezet, szerszám, tudás/érzék. Ha ezek híján vagy, NE kezdj bele.

Ha bármit szét-, vagy összegányolsz, azt tedd saját felelősségedre.

Szájbarágósan: azzal, hogy belenyúlsz a számítógépbe, akár helyrehozhatatlan károkat is okozhatsz. Nem húzod ki a hálózatból, nem veszed ki a laptop aksiját szerelés ELŐTT, beleejtesz egy csavart, miközben működik, szétszedés közben eltöröd a műanyag burkolatot,  rosszul dugod vissza a kábeleket, félrecsúszik a csavarhúzó - mind-mind olyan "esemény", amely végzetes lehet géped, vagy adataid számára.

Olyat ne kérjetek, hogy "hogyan kell feltörni az XP jelszavát", meg hasonlók, mert abban úgysem fogok segíteni. Se ebben, se más törésben. (Egyébként meg ha van annyi eszed, akkor menj fel a Google-ra, és keress rá.) Mindent megtalálsz a neten. Tény és való, hogy meg kell hozzá tanulni angolul. De ez a mai világban nem csak a net miatt, hanem attól függetlenül is teljesen természetes elvárás. 

A Linuxos fikázásokkal is kerülj el; elismerem, hogy bizonyos emberek kezében, és bizonyos emberek számára a Linux A TÖKÉLETES megoldás.

De tény, hogy a számítógépek nagy százalékán ma Windows fut. Ezért, hogy ha operációs rendszerről, vagy bármilyen programról lesz szó, akkor az Windows lesz.
 

Végül egy örök életű, nagy igazság: 
"Rendszergazda vagyok. Ha nevetni lát, azonnal mentsen..."

:)

Gépember


1 komment

Címkék: szoftver hardver számítógép javítás 0 poszt definíció miért kinek minek laptop javítás notebook javítás

A bejegyzés trackback címe:

https://gepembernaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr701849667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czepe 2011.02.13. 22:32:25

Nekem is ez véleményem !
süti beállítások módosítása