Kapcsolat, kérdés, ötlet:

gepemberblog (kukac)
gmail (pont) com

vagy a Facebook-on:
Gépember naplója

Facebook

Az utolsó kommentek

Online

free counters

 

Címszavakban

Licenc

Creative Commons License
Gépember "Gépember naplója" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://gepembernaploja.blog.hu.

A Windows Live Messenger újratelepítése

2010.03.23. 12:52 :: Gépember

Megosztás

 

A tegnapi történet folytatása. Windows Live Messenger nélkül nincs élet(???), ezért megoldást kellett találni arra, hogy a gépen ismét működjön ez a "nélkülözhetetlen" program :)

Röviden az előzmény: a gép vírusos lett, mire a User nekiállt uninstallálni a Skype-ot és a Messenger-t (nem kellett volna...). Ez utóbbi csak félig sikerült, így mikor - a vírusok kiirtása után - újratelepítette volna a Messenger-t, akkor az az üzenetet kapta, hogy a Windows Live Messenger már telepítve van. Pedig nem, pontosabban egyáltalán nem, csak a Windows azt hiszi.

A megoldás egy kicsi, 352 kB-os program, a Windows Installer Clean Up.

Letöltöd (msicuu2.exe), installálod (Next, I accept the License Agreement, Next, Next, Finish), majd a Start-menüben megkeresed, és elindítod (Windows Installer Clean Up).

 

 

A listából kiválasztod a "Windows Live" kezdetű bejegyzéseket (rákattintasz egérrel az elsőre, lenyomod és nyomva tartod a Shift gombot, majd rákattintasz az utolsóra, így kijelölöd az összeset.)

 

 

Utána rákattintasz a "Remove" gombra, majd a felbukkanó ablakban az "OK"-ra.

 

 

Hogy végzett, azt abból veszed észre, hogy eltűnik a listából, amit kijelöltél. Katt az "Exit"-re, s indítsd újra a gépet.

Utána ismét próbáld meg a Windows Live Messenger telepítését - jó eséllyel sikerülni fog.

 

Update: A Microsoft 2010 november 19.-én a következő közleményt adta ki:

"A Windows Installer Cleanup segédprogram (MSICUU2.exe), melyre ennek a cikknek a korábbi változata tett említést, megoldott ugyan egyes telepítési problémákat, ám esetenként további problémákat idézett elő a számítógépen telepített más programokkal vagy összetevőkkel kapcsolatban. Emiatt az eszközt eltávolítottuk a Microsoft letöltőközpontjából." forrás


Arra célra, amelyre eredetileg íródott a program (a MS Office 2003/2007/2010 verzióinak eltávolítására), most itt találhattok megoldást.

Az MSN eltávolítására viszont még mindig jó, de saját felelősségre, odafigyeléssel használd a programot! Biztonsági okokból érdemes létrehoznod egy rendszervisszaállítási pontot, mielőtt használni kezded a programot.

 

Gépember


2 komment

Címkék: szoftver ingyenes windows live messenger újratelepítése ingyenes programok

A bejegyzés trackback címe:

https://gepembernaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr641862213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-MJ- 2010.03.26. 22:56:32

Nekem is ez volt a problémám
Úgyhogy felraktam inkább a pidgint
Aztán az ubuntut :)

Gépember · http://gepembernaploja.blog.hu/ 2010.03.30. 12:21:48

@-MJ-:

Ha nincs olyan programod, amit csak Windows-os környezetben lehet futtatni, akkor ez a legjobb megoldás :)
süti beállítások módosítása