Kapcsolat, kérdés, ötlet:

gepemberblog (kukac)
gmail (pont) com

vagy a Facebook-on:
Gépember naplója

Facebook

Az utolsó kommentek

Online

free counters

 

Címszavakban

Licenc

Creative Commons License
Gépember "Gépember naplója" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://gepembernaploja.blog.hu.

Mi zajlik a színfalak mögött? SOPA, PIPA, ACTA

2012.02.05. 16:26 :: Gépember

Megosztás

 

Miközben a SOPA és a PIPA törvénytervezeteket hagyták látványosan elbukni, addig az ACTA-t szép csendben aláírta - többek között - Magyarország is.

 

kép innen

Hogy miről szólt (volna) a SOPA és a PIPA, az alábbi videóból kiderül.

 

 

Mi (lesz) az az ACTA? - Az alábbi videóból kiderül.

 

 

 

És hogy mennyire gyűrűznek be a mindent megfigyelő technológiák az internetre, arról csak két rövid hírrészlet - megtalálod az ellentmondást bennük?

 

1. hír:

Automatikus megfigyelésnek vetné alá
az összes Facebook- és Twitter-felhasználót az FBI.

"Az amerikai kormányzat központi nyomozóhivatala, az FBI egy olyan webalkalmazás kidolgozásán munkálkodik, ami lehetővé tenné (érzed a kiemelt feltételes módot?!) a szövetségi hatóság számára, hogy az automatikusan megfigyelésnek vennének alá minden a közösségi hálózatokon különböző információkat megosztó ill. ott tevékenykedő felhasználót. Az erre vonatkozó terveket a hatóság véletlenül leplezte le egy információbekérő dokumentumában, amelyben egy ilyen rendszer megvalósíthatóságára vonatkozó elemzés elkészítésére kérte fel partnereit."

Forrás és teljes cikk itt

 

2. hír:
 

Letartóztatták, mert azt írta Twitteren, hogy "destroy America"

"(...) Ez történt egy 26 éves diákkal, Leigh Van Bryannel. Kaliforniába készült, de előtt még kiposztolta a Twitterre, hogy „Free this week, for quick gossip/prep before I go and destroy America." (...)

Leigh azonban nem fog bulizni: legnagyobb meglepetésére nem engedték be az országba, letartóztatták, pár óráig faggatták, majd vissza kellett fordulnia.

De legalább kiderült, hogy a DHS (Department of Homeland Security) ügynökei buzgón Twittereznek, és vigyázzák Amerika biztonságát. Csak az angol szlenget nem ismerik… Tanulság? Vigyázzunk mit írunk a Twitteren – hiába nem nyilvános Leigh Twitter profilja, a titkos ügynököknek nem volt akadály…"

Forrás és teljes cikk itt

 

Az Anonymus maszk egyébként a V, mint vérbosszú (V for Vendetta) című filmben vált ismertté. Nézd meg, érdemes:

 

"A történet Londonban egy visszatekintéssel kezdődik az 1600-as évekbe, amikor Guy Fawkes megpróbálta felrobbantani az angol parlamentet november 5-én. Terve nem sikerült, tettéért felakasztják.

Több mint 400 év telt el, a közeli jövőben járunk. Az országban diktatúra van, Angliát a főkancellár, Adam Sutler és pártja irányítja. A sajtót cenzúrázzák, állandó éjszakai kijárási tilalom van érvényben." (forrás)

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: adatvédelem fbi twitter pipa acta sopa

A bejegyzés trackback címe:

https://gepembernaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr674068170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása