Kapcsolat, kérdés, ötlet:

gepemberblog (kukac)
gmail (pont) com

vagy a Facebook-on:
Gépember naplója

Facebook

Az utolsó kommentek

Online

free counters

 

Címszavakban

Licenc

Creative Commons License
Gépember "Gépember naplója" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://gepembernaploja.blog.hu.

Bocsánatot kért a Google

2010.05.17. 13:50 :: Gépember

Megosztás

 

Idézet az Index cikkéből:

"Mély sajnálkozását fejezte ki a Google pénteken a vezeték nélküli hálózatokon "véletlenül" összegyűjtött információk miatt."

Google. A világ egyik legismertebb márkája. Számtalan ingyenes, közismert, milliók által használt és szeretett szolgáltatás nyújtója. Csak egy gyors lista:

Szolgáltatások:

Eszközök:

Letölthető alkalmazások:

Programok:

 

(biztos, hogy nem teljes a lista)

Ennyi referenciával és tapasztalattal a hátuk mögött azt mondják, hogy "bocs, csak "véletlenül" szkenneltük be a WiFi hálózatotok adatait, meg az egyedi MAC adress-eteket".

?

"A hibára kb. egy hónapja német hatóságok bukkantak rá, akkor a Google azt mondta, a kocsik csak a wifi belépési pontok nevét és helyzetét rögzítették. Most azonban kiderült, töredék adatokat is rögzítettek. A problémát valószínűleg egy programhiba okozhatta, a cég jelenleg szakértők bevonásával vizsgálja a szoftvert." Forrás

Az a Google, akinek 500 millió dollárból saját műholdja van (GeoEye-1), s annyira jóban van a NASA-val (2005 óta már nyilvánosan is), hogy az alapítók magánrepülői a NASA repterén "parkolnak" - cserébe az éves bérleti díjon kívül alkalmanként a NASA a légkör kutatását szolgáló tudományos eszközöket helyezhet el a repülőgépeiken. Az. Véletlenül.

"Véletlenül" annyi adata van a Google-nak, hogy azzal már... de nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani.

 

Az Index írta másfél éve:

Óvakodj a Google-től! Túl erős. Túl hatalmas. Túl agresszív. Ragadozószerű. Olyan, mint a Stasi. Olyan, mint a KGB. Nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Meg kell szabályozni. Meg kell állítani. Hogyan lett egy kétfős garázscégből tíz év alatt rettegett információs birodalom?

Az biztos, ha eléd tennék, amit Rólad tudnak, találnál közöttük olyan adatokat is, amelyeken még Te is meglepődnél.

Ez is egy Index cikk: Kémszoftvert fejleszt a Google. Azóta hallottál valami erről?

 

További "érdekes" történések a Google-val kapcsolatban itt...

 

Mire készülsz, Google?

 

 

 


 

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: google

A bejegyzés trackback címe:

https://gepembernaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr562009990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása