Kapcsolat, kérdés, ötlet:

gepemberblog (kukac)
gmail (pont) com

vagy a Facebook-on:
Gépember naplója

Facebook

Az utolsó kommentek

Online

free counters

 

Címszavakban

Licenc

Creative Commons License
Gépember "Gépember naplója" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://gepembernaploja.blog.hu.

Second Reality - a legenda

2010.08.29. 16:00 :: Gépember

Megosztás

 

1993 augusztusában a Future Crew bemutatta a PC-s demók sorában a korszakalkotó, legendás Second Reality-t. 

A másfél MB-os(!) program több, mint kilenc percen keresztül ejtette ámulatba akkor azokat, akik gépén - megfelelő beállításokkal - elindult a demo.

 

Ne feledd el, akkor még 25-40 MHz-es processzorok, 1-4 MB RAM volt a jellemző, egy jó hangkártya (Gravis UltraSound) és egy igazán jó, 14"-os SVGA monitor még szinte extrának számított! A program - internet híján - jellemzően floppy-n terjedt kézről-kézre. Természetesen DOS alatt fut. :)

 

 

A programot letöltheted innen.

A zenét pedig innen (.s3m formátumban).

 

Egy sajátságos magyar vonatkozás: 1994-ben a Soho Party nevű zenekar Gyere és táncolj c. számához ezt a demót nyúlták le a klip készítői. A legenda szerint az Assebly szervezői ennek a lenyúlásnak a hatására vezették be, hogy ezután minden művet szerzői jog által védettnek nyilvánították. Ugye, nem baj, ha azt a videót ide nem rakom be... :)

 


Szólj hozzá!

Címkék: second reality

A bejegyzés trackback címe:

https://gepembernaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr312254585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása