Kapcsolat, kérdés, ötlet:

gepemberblog (kukac)
gmail (pont) com

vagy a Facebook-on:
Gépember naplója

Facebook

Az utolsó kommentek

Online

free counters

 

Címszavakban

Licenc

Creative Commons License
Gépember "Gépember naplója" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://gepembernaploja.blog.hu.

A Villanykörte Összeesküvés - A Tervezett Elavulás története

2011.09.06. 08:00 :: Gépember

Megosztás

 

Közel egy órás film arról, hogy miért KELL ma szinte mindennek tönkremennie a garanciális idő lejárta után.

Miért döglik be a nyomtató, vagy miért megy tönkre az iPod akkumulátora, ha lejár a garancia? Hová kerül az a rengeteg, leselejtezett, használhatatlan számítógép? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ a film.

 

 

A "Tervezett Elavulást" a számítástechnikában lehet a legjobban érezni: hiába működik még szinte tökéletesen a régi asztali géped, ha az abba való régi típusú memória (SD, DDR1) sokkal többe kerül, mint a legújabb technológiával készült DDR3.

De nem minden esetben szükséges megválni a régi gépedről: erről írtam már a "Mikor NE vegyél új számítógépet? címmel" (1. rész, 2. rész).

Bővítenéd, fejlesztenéd a számítógéped, de nem tudod, mert már más a processzor tokozása, így processzorcseréhez alaplapot IS cserélned kéne, de akkor már a memóriát és a videókártyát is le kell cserélned, mert azóta már kijött egy új szabvány, egy új foglalat-típus, amibe a "régi" alkatrészeid még véletlenül sem mennek bele.

Miért alakult ez így? A válaszok a filmben.

 

 

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: film a villanykörte összeesküvés

A bejegyzés trackback címe:

https://gepembernaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr873204308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása