Kapcsolat, kérdés, ötlet:

gepemberblog (kukac)
gmail (pont) com

vagy a Facebook-on:
Gépember naplója

Facebook

Az utolsó kommentek

Online

free counters

 

Címszavakban

Licenc

Creative Commons License
Gépember "Gépember naplója" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt van.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://gepembernaploja.blog.hu.

Szombati leskelődés

2010.08.28. 15:08 :: Gépember

Megosztás

 

Ha valaki leül egy számítógép elé, jó eséllyel az Windows asztalt fogja meglátni először. A számítógép használójáról, beállítottságáról, érdeklődési köréről, de sokszor még magáról a gépről is sokat elárulhat az asztal megjelenése, illetve a rajta található programok.

(A helyzet hasonlít egy kicsit ahhoz, amikor bemész egy olyan lakásba, ahol még nem jártál, és megnézed a könyvespolcot: részben képet alkothatsz a tulajdonosról.) 

 

Van egy blog, amelynek szlogenje találó:

 

"Mutasd az asztalod, megmondom, ki vagy!"

 

Lehet, már ebből rájöttél, melyik blogról van szó. Ha nem - és szeretsz "leskelődni", ötleteket "lopni", vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy, hogy mások milyen környezetben dolgoznak/játszanak - akkor mindenképp látogass el az asztal.blog-ra.

A blog gazdája - Sunsetjoy - egy levélváltás után engedélyt adott arra, hogy szemezgessünk a beküldött képekből. Köszönjük Neki ezúton is :)

Az asztal.blog - elsősorban - az asztalról beküldött kép esztétikáját, összhatását, és az ikonok harmóniáját nézi az asztal egyéb grafikai összetevőivel.

Mi megpróbáljuk egy kicsit más oldalról nézni a dolgokat: informatikus szemmel. Mi "árulkodik" egy gépről, annak gazdájáról, mi milyen oldalról közelítenénk meg az adott gépet, ha elénk raknák.

 

Lehet, hogy nem veszünk észre mindent, valamit félrenézünk, vagy rosszul látunk/értékelünk. Ha jobb szemed van, kiszúrsz egy hibát, vagy elírást, látsz egy olyan ikont, amely nekünk semmit sem mond, de Te tudod, mi az, vagy Te vagy a gép tulajdonosa, ne habozz megírni kommentben! :)

 

Az első "áldozat" legyen a legutolsó bejegyzés:

 

A képet nagy méretben itt megnézheted.

 

Játékos gép: nem csak a háttérből, hanem a bal felső ikonokból (Wolfenstein, World of Warcraft) is egyértelmű.

Valószínűleg erős(ebb) videókártya, duplamagos processzor dolgozik a Windows 7-et futtató gépen, a monitor felbontása 1280x1024 (4:3 arány).

A memória 66%-ban foglalt, pedig csak a torrent, a Media Center, az MSN és a Google Chrome fut - mérete valószínűleg 2 GB, ezt érdemes lenne bővíteni. (Talán ezért is futtat a gépen Game Boostert?).

A winchester(ek) eléggé tele van(nak) pakolva, (D, E, G partíciók), a C-n viszont valószínűleg egy viszonylag friss telepítésű oprendszer van.

A tulajdonos router mögül netezik (belső és külső IP cím a képen, ez utóbbi alapján még helyét is meghatározhatnánk, illetve azt (is) tudjuk, hogy T-online előfizető...) , fent van a Facebook-on (két ismerősét is látjuk), illetve látjuk, hogy épp aktívan tölt fel/le valamit.

 

Te mit látsz még a képen?


 

 


5 komment

Címkék: asztal blog szombati leskelődés

A bejegyzés trackback címe:

https://gepembernaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr92254382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2010.08.28. 21:42:58

Köszi, remélem, hogy kedvelt heti szemezgető lesz a blogodon.

numlockholmes 2010.08.29. 00:12:34

-Nyíregyházán lakik a srác. (És igen, a nemére is következtethetünk abból, hogy wow-ozik)
-Nem használ víruskergetőt vagy csak a w7 elrejtette azt.
-Nem annyira kockafej, mert kint van a Facebook widget, az MSN kliens épp fut és üzenete érkezezz (narancssárgán villog) és különbenis a hardcore-kockák puritán kezelőfelületű rendszeren dolgoznak. (A vizuális effektek elvonják a figyelmet).
-Szereti a horror műfajt - erről a háttérkép árulkodik. Már 5 órája be van kapcsolva a gép és a rendszeridő éjjel 2 óra, biztos most végzett egy filmmel amit nem a netről húzott le, mert a hálózati statisztikája szerint még csak 349 mb-t töltött le.

Jómagam nem látom értelmét az asztalképek elemezgetésének, de biztos van valami haszna... Talán majd 20 év múlva lesz érdekes a gyűjtemény, amint a 3D beszéd- és szemmozgásvezérelt gondolatolvasó konzolunk előtt egy kis nosztalgiázásra szottyan kedvünk. :D

Gépember · http://gepembernaploja.blog.hu/ 2010.08.29. 07:58:16

@Sunsetjoy:

Köszönöm én is.

@baυxit:

Ha Nyíregyházán lakik, miért a Budapesti időjárást figyeli? (+ Nekem egy kicsit Pest fölé pozicionálta az IP címet) - A többi OK :)

Az asztal.blog esztétikailag nézi, nekünk meg szakmailag érdekes. Gondolj bele, elmész pl. vendégségbe, s beszélgetés közben odatéved a szemed a bekapcsolt gép monitorára: anélkül, hogy hozzányúlnál a géphez, máris mennyi információt közöl(het) az asztal képe a gépről, illetve tulajdonosáról. Nem gépet javítani/telepíteni mentél, mégis, szinte akaratlanul "felméred" a terepet.

A helyzet hasonlít egy kicsit a szórakozni induló hangmérnök szituációjára: a buli/koncert első 10-15 percében biztos, hogy szakmai szemmel megnézi a hangosítást/keverőpultot/hangfalakat, aztán már a zenére is figyel :)

Szakmai ártalom :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.08.29. 08:56:23

wow-ozni csak a kisfiúk szoktak?
a háttérről nem tettél említést, az a jericho-ból van. :)

T-BaG* · http://rainmeter.blog.hu/ 2010.08.31. 14:33:07

És a nénit meg akarja erőszakolni 3 csúnya bácsi.
süti beállítások módosítása